Jaromír Ježek

Jaromír Ježek (*1986)


Říká se o něm, že je to inteligentní judista, který spíše než sílu používá při zápase hlavu. Dlouhou dobu Bc. Jaromír Ježek závodil v kategorii do 73 kg, až na konci roku 2012 přešel do vyšší váhové kategorii, kde před svými silnými protivníky musí o to víc zapojovat svou bystrost.


Jaromír Ježek svůj potenciál rozvíjí i na Fakultě tělesné výchovy a sportu UK, kde v roce 2012 absolvoval bakalářský obor tělesná výchova a sport a kde pokračuje v navazujícím magisterském studiu.


Na fakultu vzpomíná jako na místo, kde si našel spoustu velmi dobrých přátel. „Rád vzpomínám na všechny sporty, které jsem si na fakultě vyzkoušel, počínaje atletikou přes míčové hry nebo plavání, kde byla legrace, ale také velká dřina. Nejvíce mne bavily kurzy, hlavně ten lyžařský byl parádní, i když sjezdování mi moc nešlo,“ usmívá se bronzový judista z evropského šampionátu z roku 2011.


Ve své bakalářské práci se věnoval jak jinak než tématu, které si sám často prožívá na vlastní kůži, tedy redukci hmotnosti před vrcholnými soutěžemi v judu. Pochvaloval si proto, jak dobře mohl propojit svou sportovní kariéru se studiem, i když připustil, že občas zvládat náročné studium, péči o svého malého syna společně se sportovní přípravou bylo velmi vyčerpávající.


Státní závěrečné zkoušky navíc skládal jen měsíc po skončení olympijských her v Londýně v roce 2012, kam jel s velkým očekáváním. I když si z her cenný kov nepřivezl, bakalářské studium na fakultě ukončil s úspěchem.



Poslední změna: 24. leden 2018 12:56 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na: