Marek Šimák

Marek Šimák (*1973)


Vyvrací stereotypní představy o tom, že boxeři jsou jen „hloupé mlátičky“, které spíše než mozek používají pěsti. Dříve aktivní boxer, dnes trenér Mgr. Marek Šimák absolvoval v roce 1997 Fakultu tělesné výchovy a sportu UK a dodnes s fakultou externě spolupracuje.


Marek Šimák se do ringu postavil během své kariéry stočtyřicetkrát. Z toho stodesetkrát rozhodčí zvedl jeho ruku nahoru na znamení vítězství. Během své kariéry se probojoval na třetí místo na mistrovství Evropy juniorů a dosáhl dvakrát na republikový titul. V polovině devadesátých let se však s vrcholovou kariérou rozloučil a začal se věnovat trenérské praxi, kde plně využívá toho, co se na fakultě naučil.


Sám dodnes však spíše než na teoretické přednášky vzpomíná na fakultní kurzy. „Úžasný byl kurz parašutismu. Mám za sebou dvanáct seskoků. To byl velký adrenalin. Myslím, že jsme tehdy skákali někde u Příbrami, bylo to vážně skvělé. Výborné byly také vodácké a lyžařské kurzy,“ vzpomíná Marek Šimák. „Navíc jsme byli na fakultě dobrá parta, doteď se s nimi vídám, třeba s Ondřejem Šebkem, dnes generálním manažerem HC Pardubice,“ usmívá se a všem, kdo uvažují o studiu na Fakultě tělesné výchovy a sportu UK, vzkazuje, aby se nebáli a zkusili se přihlásit.


Marek Šimák dnes trénuje juniorskou boxerskou reprezentaci, je předsedou trenérské rady České boxerské asociace a zároveň vede klub SK Boxing Praha. Komentuje pro SportTV a další média ho často vyhledávají jako odborníka pro komentování boxerských zápasů.



Poslední změna: 24. leden 2018 12:56 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na: