Atletická přípravka


Aktuality k tréninku: - Od KVĚTNA se ruší středeční skupina od 16:40.

Můžeme vám nabídnou přesun do skupiny pondělní od 16:40 (2010-2013).

Dále můžete přejít ke skupině ve čtvrtek od 16:30 a v úterý (ročník 2010,11,12 – závodní skupinka..bez nutnosti závodit, jen se trénuje již více směr atletika) a pro ročník 2013 (2013-2015) úterní skupinka se Šárkou. V případě ročníku 2013 je možné navštěvovat nadále i středu, jen od 15:30 (tam máme ročník 2013-2016).


Cílem atletické přípravky je naučit děti pravidelnému a systematicky vedenému všestrannému pohybu. U nejmenších se zaměřujeme nejvíce na formu hry, abychom u nich docílili zejména radosti k sportu. Děti se učí základům běhání, skákání i házení pod odborným vedením studentů FTVS (kroužek, není sportovním oddílem)

Od kategorie mladšího žactva (závodní oddíl) se děti zaměřují již mnohem více na nácvik a trénink základních atletických disciplín. Mladí atleti mají možnost stát se členy závodního družstva VSK FTVS Praha, které se účastní většinou registrovaných týmových závodů pod hlavičkou ČAS.

Závodní družstvo vedou studenti s atletickou specializací. Naší snahou je naučit děti i závodit, ovšem bez důrazu na výsledek. Samotný trénink se od mladšího žactva již zaměřuje i více na rozvoj rychlosti, koordinace, pohyblivosti a rovněž vytrvalosti i síly. Atletika je skvělý základ pro všechny sporty, proto by každý sportovec měl nejlépe v mladším školním věku projít alespoň několikaletou atletickou přípravou.


Od dubna budeme trénovat na hřišti FTVS, pokud bude hezké počasí. Prosíme o pozornost ve výběru oblečení. Dávejte dětem raději několik slabších vrstev, které můžeme měnit v závislosti na počasí (než jednu teplou), vždy do batůžku větrovku, pokrývku hlavy a vhodnou sportovní obuv (v jarních měsících na ven i do tělocvičny).


Druhé pololetí je 1. 2.-21.6.2024 (poslední den tréninku 21. 6. 2024)


Přihlášky pro druhé pololetí (1. 2.- 21. 6. 2024) školního roku 2023/2024 jsou již spuštěny. Prosíme rodiče o včasnou platbu, vždy formou nové přihlášky na pololetí (ne platbou přímo na účet, pouze přes e-přihlášku). Děkujeme


Přihlášky a platby POUZE na eshopu FTVS:




Uvolnilo se nám několik míst ve skupinách pro nejmenší. Pokud máte zájem, ozvěte se na 777 993 122, horakova@ftvs.cuni.cz (09:00-18:00)


Pro nové zájemce informace na adrese   

nebo telefonní spojení - Monika Horáková +420 777 993 122 (v zájmu rychlé reakci prosíme o volání)


  • v době prázdnin (podzimní, vánoční, pololetní, jarní, velikonoční..) tréninky nejsou

  • v jarním období dávejte dětem vhodné oblečení tělocvična/venkovní hřiště

  • vyhrazujeme si právo na vyloučení dětí z tréninku/přípravky z důvodu opakovaného nepřizpůsobivému chování a nedodržování daných pravidel bez náhrady

  • nábory do přípravky probíhají celoročně elektronicky, na základě přihlášky v eshopu, pro nové zájemce je třeba nutné kontaktovat nejdříve vedoucí kanceláře


  • pro nové děti - přihlášku na eshopu vyplňujte až po přijetí do přípravky (to proběhne na základě elektronické či telefonické komunikace), prosíme v emailech o uvádění telefonního čísla u jména (prosíme vždy)

  • první/druhá hodina u menších dětí tréninku je  nezávazná „na zkoušku“ (nejdříve je třeba se domluvit s vedoucí kanceláře či přímo s trenérem), u ročníku 2019 je tato hodina nezbytná - nezapisujte se předem v v eshopu.


Prosíme všechny rodiče o omlouvání dětí přímo trenérům, to platí zejména u dlouhodobých absencí.

Dále prosíme všechny rodiče našich malých atletů o dodržování PŘÍSNÉHO ZÁKAZU POBYTU VŠECH OSOB NA HŘIŠTI UK FTVS, to platí na doprovod dětí i jejich mladší sourozence. Po celou dobu tréninků naší přípravky probíhá na hřišti i řádná výuka, zkoušení studentů UK FTVS.




Všeobecné informace


  • Naše atletická přípravka "Atletická ABCeda" je doplňkovou činností Katedry atletiky, sportů a pobytu v přírodě. Trenéři jednotlivých skupin přípravky jsou naši studenti sportovních oborů, kteří se specializují pedagogickým či trenérským směrem. Nejedná se o registrovaný sportovní oddíl, nespadá pod žádný sportovní svaz. Atletická ABCeda je sporovní kroužek

  • Závodní skupiny z přípravky jsou již vedeny pod VSK (vysokoškolský sportovní klub). Jsou sportovním oddílem, vedeným pod ČAS.

  • Od dubna trénujeme převážně venku na hřišti (prosíme proto o vhodné oblečení i obuv pro obě možnosti tréninku - uvnitř/venku, lépe několik vrstev)

  • Trenéři si děti vyzvedávají před vchodem na fakultu, či dle domluvy s jednotlivými trenéry. Prosíme o včasný příchod.


Rozpis skupin:


Skupiny/kontakty na trenéry na rok 2023/24 (změna vyhrazena) ZDE


V roce 2023/24 přijímáme děti od ročníku 2018 - 2009 (8). Ročník 2019 až od října 2024 (na rok 2024/2025). Velmi důležitá je spolupráce s trenérem. Dítě musí být již samostatné a schopné plnit pokyny trenéra.

Platbu umožňujeme formou dvou splátek (přihláška na půl roku a zvýhodněná přihláška na rok). Pokud dítě z přípravky chcete odhlásit před uplynutím školního roku, odpadá tím možnost vrácení platby. Odhlášení je třeba vždy písemné. Platba se bude vracet pouze po dohodě a z vážných důvodů (dlouhodobá nemoc apod.). V případě, že nevyužijete  v daný školní rok všechny tréninkové hodiny, se tímto tyto hodiny nevracejí zpět – nevzniká  nárok na vrácení platby.


Vyhrazujeme si právo na odvolání jednoho tréninku bez náhrady na jedno pololetí (náhlý zdravotní stav trenéra, neodkladné organizační záležitosti).


Dále si vyhrazujeme právo, v případě malého počtu dětí ve skupině, tuto skupinu zrušit s nabídkou přestupu do jiné skupiny (případně vrátíme poměrnou částku). Minimální počet dětí pro skupinu je 8.


Prosíme rodiče o uhrazení poplatku do týdne od „zkušební“ tréninkové jednotky/hodiny. Na každý školní rok je třeba se vždy přihlásit. V případě platby na 1/2 roku je třeba se znovu přihlašovat na druhé pololetí (v únoru).

Děkujeme za pochopení.


Přihláška pro děti z naší přípravky, které si chtějí občas i zasoutěžit – ročník 2011, 2010, 2009, 2008. Naše přípravka úzce spolupracuje s Vysokoškolským klubem – VSK Praha - atletika UK FTVS, díky tomu se mohou naše děti účastnit na soutěžích. Stačí vyplnit přihlášku do VSK a zaslat na mou adresu horakova@ftvs.cuni.cz (nic dalšího již nehradíte, za naše děti z přípravky vše hradí VSK - atletika Dr. Jebavý Radim). Trénink "závoďáků" je v úterý a ve čtvrtek od 16:30/40 - do 18:00.


Děti, které již navštěvují naší přípravku, mají přednostní právo na umístění.

Nábory do atletické přípravky probíhají celoročně - po telefonické domluvě (při dotazech a kontaktu uvádějte u svého jména vždy telefonní číslo)

Kontakt pro přihlášky dětí do atletické přípravky  (nábory, organizační záležitosti, přesuny ze skupiny, odhlášky apod.)

Monika Horáková

E-mail:

Tel: 777 993 122  (po – so, od 10 – 20)


Informace k platbám


  • při sourozenecké slevě prosím zadejte kupon "SOUROZENEC"

  • v případě, že přihlašujete jedno dítě na více tréninků – vyplňte do kolonky druhé dítě jen znak „X“. Sleva za trénink 2x týdně se odečte automaticky

  • v případě platby na celý rok se sleva automaticky odečítá

Pokyny k platbě: POPLATKY SE HRADÍ POUZE PŘES E-SHOP




  • Platbu lze provádět mimo eshop jen po domluvě (platba na jednolivý měsíc, pozdější přihlášení apod.). ČÚ: 35-85332011/0100 Variabilní symbol: 301504 (poznámka jméno dítěte - nutné, bez tohoto se platba nespáruje)

  • Pokud vyžadujete daňový doklad s datem narození dítěte (a nestačí vám potvrzení/danový doklad/faktura z eshopu), musíte si vyplnit žádost , kterou najdete na našich stránkách níže a zaslat ji na: (finanční účtárna)

  • Daňový doklad se vystavuje až po provedení platby!



Nárok na vrácení poplatku


  • při odhlášení dítěte v průběhu roku se kurzovné nevrací.  Vyjímku tvoří odhlášení z důvodu dlouhodobé nemoci, případně z jiného vážného důvodu (vždy se jedná o individuální posouzení). Při odhlášení nevzniká nárok na vrácení poměrné částky neproběhlého tréninku/tréninků.


Žádost o vystavení daňového dokladu

  • tuto vyplněnou žádost posílejte až po zaplacení příslušné částky přes eshop

  • žádost posílejte přímo na: (finanční účtárna Veronika Klecová)


Žádost zde


Přihláška do sportovního oddílu VSK (toto není přihláška do Atletické přípravky) zde.


Vedení atletické přípravky (součást katedry):


Přípravka je doplňkovou činností Katedry atletiky, sportů a pobytu v přírodě.


Vedoucí katedry, pod kterou je atletická přípravka vedena: PhDr. Radim Jebavý, Ph.D.


- vedoucí kanceláře (nábory, přesuny, trenéři) Monika Horáková - Tel.: 777 993 122

kontaktní email:


- vedoucí závodního oddílu (součást VSK): Dr. Radim Jebavý VSK 728160687

kontaktní email: , Tel.: 728160687


- PaedDr. Jana Kolčiterová, šéftrenér

kontaktní email:


S pozdravem

Atletická přípravka a VSK FTVS :)



Poslední změna: 23. duben 2024 14:30 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na: