Povinná očkování

INFORMACE PRO STUDENTY BAKALÁŘSKÉHO A NÁSLEDNÉHO MAGISTERSKÉHO STUDIA - OČKOVÁNÍ STUDENTŮ PROTI VIROVÉ HEPATITIDĚ B (dále jen VHB)


Na začátku zimního semestru proběhne kontrola, zda jsou všichni studenti oborů fyzioterapie a ortotik-protetik řádně očkováni proti VHB a mají dostatek protilátek proti spalničkám.


POTVRZENÍ PLATNOSTI OČKOVÁNÍ PROTI SPALNIČKÁM A VIROVÉ HEPATITIDĚ B


1) Prosím nechte se před zahájením řádné výuky zimního semestru očkovat a nechte si vystavit potvrzení o očkování proti VHB nebo odolnosti vůči nákaze. Kopie tohoto potvrzení bude vybrána pověřeným pracovníkem studijního oddělení a uschována pro případné doložení očkování studentů.

(povinnost očkování studentů programu Specializace ve zdravotnictví proti VHB stanovuje Vyhláška č. 355 ze dne 17. října 2017, kterou se mění vyhláška č. 537/2006 Sb., o očkování proti infekčním nemocem)


2) Vzhledem k množícímu se výskytu spalniček v ČR a požadavkům zdravotnických zařízení

na bezpečnost práce doloží student potvrzení o dostatečném množství protilátek proti spalničkám

nebo v případě nedostatečné hladiny protilátek proti spalničkám doklad o aktuálním přeočkování. Záznam o očkování proti spalničkám v dětství není dostačující.


3) Očkování proti SARS-CoV-2 není v současné době zdravotnickými zařízeními při praxích studentů požadováno, ale studenti se musí podrobit aktuálnímu režimu protiepidemiologických opatření (zejména testování).


Vysoká škola je povinna zajistit, aby praktickou výuku a praxi vykonávali pouze studenti, kteří se podrobili zvláštnímu očkování (očkování proti VHB) nebo mají doklad o odolnosti vůči nákaze. Škola je tedy povinna studenta, který se nepodrobí zákonem stanovenému druhu očkování, do příslušné výuky nezařazovat. Tím by student nemohl plnit požadavky dané školou a muselo by se zvážit případné předčasné ukončení studia v oboru.


Kopie potvrzení o očkování proti VHB a dostatečném množství protilátek či přeočkování proti spalničkám odevzdávejte ideálně na přiloženém formuláři do 30. 9. 2022 na studijní oddělení paní Zdence Mackové.

V případě nejasností kontaktujte, prosím, sekretariát katedry fyzioterapie UK FTVS

paní Renátu Jandovou (e-mail: , tel.: 220 172 240).


PhDr. Tereza Nováková, PhD.

Vedoucí katedry fyzioterapie UK FTVS


V Praze 20. 06. 2022



Poslední změna: 19. květen 2004 16:46 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na: