Příběhy pohybu

Vítejte u podcastu Příběhy pohybu


Andrea Duchoňová, Jan Fiala a Aleš Vlk si do studia zvou různé osobnosti svázané s pohybem a sportem.


„Povídáme si o tom, co pro lidi pohyb znamená, proč je důležitý, jak se ke sportu dostali a co by se dalo udělat pro to, abychom společně měnili svět pohybem. Někdy vážně, někdy nevážně, ale určitě tím správným směrem.“






8. díl - Jana Havrdová

Naše pozvání tentokrát přijala Jana Havrdová, prezidentka České komory fitness, viceprezidentka Hospodářské komory, moderátorka a předsedkyně správní rady projektu Aktivní Česko. Spolu s Alešem Vlkem si pohovořila například o tom, jaký je její vztah k pohybu a celkově ke zdravému životnímu stylu. Co ji přináší pohyb, jak se dostala ke své sportovní kariéře nebo jak probíhala její studia na Právnické fakultě.



Zvukovou stopu si poslechněte zde


7. díl - Martin Šimek

Dalším hostem podcastu Příběhy pohybu je Martin Šimek. Martin je choreograf, scénárista, filmový historik a bývalý profesionální tanečník, takže má k pohybu velice blízko. Andrea Duchoňová si s ním povídala nejen o tanci, vztahu k pohybu a sportu, ale třeba i jeho režijní tvorbě. Poslechněte si další epizodu velice zajímavého rozhovoru.


Zvukovou stopu si poslechněte zde

6. díl - Ondřej Votruba

Šestým hostem podcastu Příběhy pohybu je Ondřej Votruba, výkonný ředitel Sdružení pro zahraniční investice – AFI. S Alešem Vlkem si pohovořili o tom, jaká byla jeho profesní kariéra, jaký je jeho vztah k běhání, co mu tento sport dává nebo jak vypadají jeho tréninky.



Zvukovou stopu si poslechněte zde

5. díl - Štěpán Kačena

Jako dalšího hosta jsme si do našeho podcastu Příběhy pohybu pozvali šéfa marketingu ve společnosti KPMG Štěpána Kačenu. Poslechněte si, jak probíhala jeho studia na vysoké škole a jak se dostal ke své profesi v KPMG. Aleš se Štěpána také ptal na jeho nejoblíbenější sport - běhání a na jeho tréninkové metody.



Zvukovou stopu si poslechněte zde


4. díl - Lucie Krupařová

Dalším hostem podcastu Příběhy pohybu je Lucie Krupařová, bývalá vrcholová atletka, majitelka kosmetického salonu ZENskost, trenérka komunity Adidas runners a studentka logopedie. Andrea Duchoňová si s ní popovídala například o tom, jak vzpomíná na své působení v profesionálním sportu? A jak naopak vnímá pohyb dnes? Co by doporučila začínajícím běžcům a běžkyním? A jak jí motivace zvyšovat wellbeing žen dovedla až k založení vlastního konceptu kosmetického salonu?



Zvukovou stopu si poslechněte zde


3. díl - Petra Tyrpeklová

Do třetího dílu podcastu Příběhy pohybu jsme si pozvali Petru Tyrpeklovou, generální manažerku fitness a wellness centra Balance Club Brumblovka. Aleš Vlk si s ní popovídal například o tom, jak se utvářel její vztah ke sportu, jak se snaží motivovat k pohybu své děti nebo co všechno ji pohybové aktivity přinášejí.



Zvukovou stopu si poslechněte zde



2. díl - Jarmila Kratochvílová

Jako druhý host přijala do našeho podcastu PŘÍBĚHY POHYBU pozvání Jarmila Kratochvílová. Světoznámá bývalá československá atletka, běžkyně na krátkých a středních tratích a držitelka dosud nepřekonatelného světového rekordu na 800 m z roku 1983. Jan Fiala se jí ptá, jak na vytvoření tohoto rekordu vzpomíná, jak probíhala její úžasná kariéra nebo například i na to, jak vnímá současné prostředí pohybu dnešních dětí.



Zvukovou stopu si poslechněte zde




1. díl - Michaela Šebelová

Prvním hostem podcastu PŘÍBĚHY POHYBU je Michaela Šebelová. Aleš Vlk se jí ptá na to, jak se jí na fakultě studovalo. Na co nejraději vzpomíná? Jak se dostala od fyzioterapie ke starostování v obci na severu Moravy? Jak se stala poslankyní? A má čas na sportování a pohyb? Podívejte se na první epizodu!



Zvukovou stopu si poslechněte zde


Poslední změna: 24. červen 2024 13:10 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na: