Příběhy pohybu

Vítejte u podcastu Příběhy pohybu


Andrea Duchoňová, Jan Fiala a Aleš Vlk si do studia zvou různé osobnosti svázané s pohybem a sportem.


„Povídáme si o tom, co pro lidi pohyb znamená, proč je důležitý, jak se ke sportu dostali a co by se dalo udělat pro to, abychom společně měnili svět pohybem. Někdy vážně, někdy nevážně, ale určitě tím správným směrem.“






12. díl - David Svoboda

Dalším hostem podcastu Příběhy pohybu je David Svoboda, bývalý profesionální moderní pětibojař držitel mnoha sportovních úspěchů, mimo jiné i zlaté olympijské medaile z Londýna 2012 Jan Fiala si s ním pohovořil o moderním pětiboji, o tom, jak se k němu David dostal nebo jakou má nejraději disciplínu. Společně také mluvili o trénování Davidových svěřenců nebo o blížící se olympiádě.


Určitě si nenechte ujít tuto velice zajímavost epizodu!



Zvukovou stopu si poslechněte zde


11. díl - Michaela Šebelová II. díl

Prvním hostem podcastu PŘÍBĚHY POHYBU byla Michaela Šebelová, česká politička a fyzioterapeutka. Jsme rádi, že druhou desítku epizod zahájí opět ona. Poslechněte si druhý díl příjemného povídání s Michaelou. Aleš Vlk se jí tentokrát ptá na to, jak by se měl člověk udržovat v kondici pomocí pohybu. Společně také diskutují o tom, jaký je rozdíl mezi pohybem a sportem a jak tyto termíny Michaela vnímá. Také například o podpoře pohybových aktivit a zdravého životního stylu v odvětvích politiky.



Zvukovou stopu si poslechněte zde




10. díl - Kateřina Nekolná

Desátý díl podcastu Příběhy pohybu a desátý host. Tentokrát to je Kateřina Nekolná, sportovní moderátorka, bývalá atletka a absolventka FTVS UK. Do studia si ji pozval Aleš Vlk a popovídal si s ní třeba o tom, jak se dostala ke své atletické kariéře v sedmiboji a jakou disciplínu měla v rámci sedmiboje nejraději a jakou naopak v lásce neměla. Kateřina také zavzpomínala na svá studia na fakultě a řeč i na její cestu sportovní žurnalistikou.


Poslechněte si tento velice zajímavý díl.



Zvukovou stopu si poslechněte zde



9. díl - Kamil Fojtík

Náš další host je Kamil Fojtík, učitel tělesné výchovy, masér, trenér a spolumajitel fitness centra. Andrea Duchoňová si ho do studia pozvala proto, aby si s ním popovídala o tom, jak se k jednotlivým profesím dostal. Co, podle jeho názoru a zkušeností, nutí lidi navštěvovat fitness centrum a jaké příčiny je od toho naopak odrazují. Andrea se ho ptala také na to, proč si on sám založil vlastní fitness centrum a v čem je specifické.




Zvukovou stopu si poslechněte zde



8. díl - Jana Havrdová

Naše pozvání tentokrát přijala Jana Havrdová, prezidentka České komory fitness, viceprezidentka Hospodářské komory, moderátorka a předsedkyně správní rady projektu Aktivní Česko. Spolu s Alešem Vlkem si pohovořila například o tom, jaký je její vztah k pohybu a celkově ke zdravému životnímu stylu. Co ji přináší pohyb, jak se dostala ke své sportovní kariéře nebo jak probíhala její studia na Právnické fakultě.



Zvukovou stopu si poslechněte zde


7. díl - Martin Šimek

Dalším hostem podcastu Příběhy pohybu je Martin Šimek. Martin je choreograf, scénárista, filmový historik a bývalý profesionální tanečník, takže má k pohybu velice blízko. Andrea Duchoňová si s ním povídala nejen o tanci, vztahu k pohybu a sportu, ale třeba i jeho režijní tvorbě. Poslechněte si další epizodu velice zajímavého rozhovoru.


Zvukovou stopu si poslechněte zde

6. díl - Ondřej Votruba

Šestým hostem podcastu Příběhy pohybu je Ondřej Votruba, výkonný ředitel Sdružení pro zahraniční investice – AFI. S Alešem Vlkem si pohovořili o tom, jaká byla jeho profesní kariéra, jaký je jeho vztah k běhání, co mu tento sport dává nebo jak vypadají jeho tréninky.



Zvukovou stopu si poslechněte zde

5. díl - Štěpán Kačena

Jako dalšího hosta jsme si do našeho podcastu Příběhy pohybu pozvali šéfa marketingu ve společnosti KPMG Štěpána Kačenu. Poslechněte si, jak probíhala jeho studia na vysoké škole a jak se dostal ke své profesi v KPMG. Aleš se Štěpána také ptal na jeho nejoblíbenější sport - běhání a na jeho tréninkové metody.



Zvukovou stopu si poslechněte zde


4. díl - Lucie Krupařová

Dalším hostem podcastu Příběhy pohybu je Lucie Krupařová, bývalá vrcholová atletka, majitelka kosmetického salonu ZENskost, trenérka komunity Adidas runners a studentka logopedie. Andrea Duchoňová si s ní popovídala například o tom, jak vzpomíná na své působení v profesionálním sportu? A jak naopak vnímá pohyb dnes? Co by doporučila začínajícím běžcům a běžkyním? A jak jí motivace zvyšovat wellbeing žen dovedla až k založení vlastního konceptu kosmetického salonu?



Zvukovou stopu si poslechněte zde


3. díl - Petra Tyrpeklová

Do třetího dílu podcastu Příběhy pohybu jsme si pozvali Petru Tyrpeklovou, generální manažerku fitness a wellness centra Balance Club Brumblovka. Aleš Vlk si s ní popovídal například o tom, jak se utvářel její vztah ke sportu, jak se snaží motivovat k pohybu své děti nebo co všechno ji pohybové aktivity přinášejí.



Zvukovou stopu si poslechněte zde



2. díl - Jarmila Kratochvílová

Jako druhý host přijala do našeho podcastu PŘÍBĚHY POHYBU pozvání Jarmila Kratochvílová. Světoznámá bývalá československá atletka, běžkyně na krátkých a středních tratích a držitelka dosud nepřekonatelného světového rekordu na 800 m z roku 1983. Jan Fiala se jí ptá, jak na vytvoření tohoto rekordu vzpomíná, jak probíhala její úžasná kariéra nebo například i na to, jak vnímá současné prostředí pohybu dnešních dětí.



Zvukovou stopu si poslechněte zde




1. díl - Michaela Šebelová

Prvním hostem podcastu PŘÍBĚHY POHYBU je Michaela Šebelová. Aleš Vlk se jí ptá na to, jak se jí na fakultě studovalo. Na co nejraději vzpomíná? Jak se dostala od fyzioterapie ke starostování v obci na severu Moravy? Jak se stala poslankyní? A má čas na sportování a pohyb? Podívejte se na první epizodu!



Zvukovou stopu si poslechněte zde


Poslední změna: 23. červenec 2024 09:43 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na: