Hřeje mě pohyb



V úterý 9. dubna se na atletickém oválu Fakulty tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy uskutečnilo páté pokračování charitativní akce „Hřeje mě pohyb“. Tento rok akce zdůraznila solidaritu a podporu mezi studenty a fakultami po tragických událostech z konce minulého roku. Akce, kterou letos pořádali studenti pro studenty, zdolala vzdálenost 1929 kilometrů. Tato vzdálenost symbolizuje rok přesídlení Filozofické fakulty na Náměstí Jana Palacha a zároveň počet kilometrů, které dělí Prahu od Atén, kolébky filozofie. Akci zahájili olympijský vítěz z Londýna 2012 v moderním pětiboji David Svoboda, předseda Cesty za snem Heřman Volf, proděkanka FTVS Lenka Henebergová, proděkan FTVS Aleš Vlk a jednatel V&M Agency Jan Hušbauer.


Účastníci se na společnou cestu z Prahy do Atén vydali po druhé hodině odpoledne a již krátce po půl šesté byla celková vzdálenost pokořena, kdy běžci společně proběhli cílovým obloukem. Tradičním partnerům celé akce, kterými jsou DECATHLON, KPMG a MATTONI se letos přidala také V&M Agency, která za každý uběhnutý kilometr darovala symbolických 14 Kč. Díky této iniciativě byla celková suma 27 006 Kč předaná spolku Peerko. Kromě tohoto příspěvku se vybraly další finanční prostředky z dobrovolného vstupného, které účastníci mohli věnovat při registraci na místě. Pro ty, kteří se nemohli akce zúčastnit osobně, ale chtějí podpořit dobrou věc, je stále možné přispět prostřednictvím online platformy Donio.cz, kde sbírka pokračuje.


V průběhu akce se účastníci nejen zapojili do běhu a chůze na oválu, ale také se zúčastnili bohatého doprovodného programu. Celkem se akce zúčastnilo přes 329 běžců a mnoho dalších účastníků, kteří přišli podpořit dobrou věc.


Na fotky z akce od Adély Veselé se můžete podívat zde.



PODZIM 2023


V úterý 10. října 2023 se konalo již čtvrté pokračování. Během či chůzí jsme tentokrát podpořili olympijské myšlenky a běželi do Paříže, kde se budou v roce 2024 konat XXXIII olympijské hry. Trasa z pražského Veleslavína do sídla Francouzského olympijského výboru na Avenue Pierre de Coubertin v Paříži a měřila 1 200 km. Akce se zúčastnilo 222 účastníků a 22 čtyřčlenných týmů, kteří vzdali hold olympijským hodnotám. Všem se nakonec dohromady podařilo překonat trať v celkové vzdálenosti 1 736 km, což předčilo původní očekávání organizátorů. Pět účastníků uběhlo více než 30 kilometrů a 17 více než 20 kilometrů. Vážnost celé akci dodala i aktivní účast členů Francouzského velvyslanectví a Francouzského institutu v Praze. Mezi běžkyněmi i běžci byli nejen studenti fakulty, ale i její zaměstnanci, zástupci ostatních fakult Univerzity Karlovy a také veřejnost. Poděkování za bezproblémový průběh akce patří partnerům, kterými byly DECATHLON, MATTONI a KPMG.


Foto: Barbora Vosátková
Foto: Barbora Vosátková



FOTOGALERIE PODZIM 2023




OHLÉDNUTÍ


Na jaře 2023 v rámci třetího pokračování běžci a běžkyně zdolali za pět hodin 1 774 km a doběhli do Turecka na podporu obětí a postiženým zemětřesením v Turecku a Sýrii.


Hlavním cílem běhů v roce 2022 bylo vyjádření solidarity s ukrajinským bojem proti ruské agresi. Na jaře 2022 jsme pokořili vzdálenost mezi Prahou a Kyjevem, tj. 1 264 km. Na podzim 2022 téměř 500 účastníků a účastnic zdolalo 1 989 km mezi Kyjevem a Bruselem. Kromě sportovních aktivit v rámci loňského podzimu proběhl také e-sportový souboj mezi týmem domácí fakulty a týmy z anglického Staffordshire a finské Kajaani.     

 


2023 - JARO



FOTOGALERIE JARO 2023



2022 - PODZIM



FOTOGALERIE PODZIM 2022



Sportovní akci Hřeje mě pohyb na Fakultě tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy pořádáme tradičně dvakrát ročně (na jaře a na podzim). Akce vznikla jako podpora pohybových aktivit, sportu a integrace různých skupin do většinové společnosti. Prostřednictvím pohybu (běhu či chůze) vyjadřujeme podporu různým činům, aktivitám či lidem, kteří potřebují pomoc.


Poslední změna: 25. duben 2024 14:33 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na: