27. ročník

Zpráva o uspořádání akce - 27. ročník Běh okolo Džbánu


Dne 4. a 5. října 2016 uspořádali členové lyžařského klubu VSK FTVS společně s katedrou sportů v přírodě UK FTVS v Praze již 27. ročník Běhu okolo Džbánu. Ve dvou termínech se závody uskutečnily vůbec poprvé, a to z důvodu umožnění přesunout žákovské kategorie, které jsou obvodním kolem Poháru pražských škol pro Prahu 6, do jiného termínu. Této žádosti jsme vyhověli a školy se nám za to odvděčily rekordní účastí. Ve čtyřech žákovských kategoriích se celkem zúčastnilo 225 žáků. Do soutěže družstev, složených z jednotlivých škol, se započítávala vždy tři nejlepší umístění z každého družstva a vítězná družstva pak postupovala na celopražské finále v pátek 7. října ve Stromovce, na jehož organizaci jsme se také podíleli. Posunutí závodu z původně plánovaného úterního termínu se nakonec vyplatilo, neboť po celodenním pondělním dešti a úterním propršeném dopoledni se konečně ukázalo i sluníčko. Teplota + 9°C se nikterak nepodepsala pod výkony jednotlivých závodníků, všichni si nakonec užili i závěrečné vyhlašování vítězů.


V původním úterním termínu v odpoledních hodinách proběhl závod dospělých, na kterém se pravděpodobně podepsalo velmi nepříznivé dopolední počasí. Náhlé rozjasnění v odpoledních hodinách již více zájemců o tento závod nepřitáhlo. Účast pouhých třiceti závodníků tak byla velice skromná, ale nálada všech závodníků byla veselá.


Na organizaci závodu se podíleli učitelé z katedry sportů v přírodě UK FTVS (Tomáš Gnad, Petra Matošková, Marcela Polášková, Jiří Šafránek a Blanka Pánková) společně se studenty UK FTVS. Finanční zabezpečení akce bylo z příspěvku Pražské tělovýchovné unie a startovného, na pořízení cen pro vítěze se podílela C.A.P. – prodejna se sportovním zbožím a Dům dětí a mládeže Prahy 6.


V Praze dne 10. 10. 2016

Ředitel závodu: Tomáš Gnad  


Výsledky

Fotogalerie



Poslední změna: 24. leden 2018 12:56 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na: