International Dinners

1.11.2022 | Česká



Na první mezinárodní večeři, kterou jsme v akademickém roce 2022/2023 pořádali, jsme měli možnost ochutnat česká tradiční jídla. Naši zahraniční studenti si pochutnali na výborné svíčkové s domácími knedlíky, koláčích, štrůdlu, roztomilých bramboráčcích a řízečcích a mnoho dalších pochoutkách. Nechyběl ani workshop “vyrob si svůj chlebíček!”. Znalosti české kuchyně jsme si prověřili kvízem a výherce čekala malinká odměna. Účast byla překvapivě veliká a všichni odcházeli s úsměvy na tvářích.


15.11.2022 | Mezinárodní



Po povedené české večeři jsme společně sešli v ještě hojnější účasti na doslova mezinárodní večeři, kterou si pro nás připravili samotní erasmáci. Měli jsme možnost pochutnat si nejen na evropských specialitkách jako Španělských, Italských, Slovinských, Německých, Belgických, Francouzských. Ale i z Jordánska či Indie. Po společné večeři byly na programu židličky. Všichni jsme odcházeli spokojeni s plnými bříšky.


6.12.2022 | Vánoční



Na Mikuláše jsme se sešli již s Vánoční náladou. Každý měl možnost představit Vánoční pochoutky z jejich domova. Opět jsme měli možnost pochutnat si na jídlech ze všech koutů Evropy dokonce i mimo ni. Po večeři nás svou návštěvou potěšil samotný Mikuláš s čerty a anděly. Každý měl možnost si namalovat svůj perníček a ozdobit si svou vánoční větvičku.


21.2.2023 | Česká



Již podruhé v akademickém roce 2022/2023 jsme si připravili tradiční české pokrmy jak pro nově přijíždějící, tak pro stávající Erasmáky. Pochutnali jsme si opět na domácí svíčkové, buchtách, řízečcích, Bramborovém salátu a nesměl chybět ani úspěšný chlebíčkový workshop. Jako zábavu večera jsme si připravili souboj ve stavění věže ze špaget.


21.3.2023 | Mezinárodní



Obdobně jako v zimním semestru i nyní nás čekala ochutnávka ze všech koutů světa. Tradičně nejvíce pochoutek bylo ze Španělska, ale výborné jídlo nám připravili i naši přátelé z Polska, Řecka. Nakonec jsme si zahráli pár párty her:

- sezeni v krouzku a placani do stolu

- fackovana

- ruce a nohy v tymu


18.4.2023 | Oblíbená a Velikonoční



Tuto večeři jsme pojali trochu nově a vařili jsme tentokrát každý své oblíbené jídlo. Sešli se sice v menším počtu, ale o to přátelštější atmosféra byla. Mohli jsme mimo jiné ochutnat výborné polské pirohy, několik specialitek z listového těsta jako jsou štrůdli a šneci, několik španělských pochoutek, výborný tribit dezert a domácí uležené tiramisu. Po večeři jsme našim erasmákům představili tradiční české tradice jako jsou pletení pomlázky a zdobení vajíček.
















Poslední změna: 19. červen 2023 11:00 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na: