Konference ZTV 2023


Vážené kolegyně, vážení kolegové,


srdečně vás zveme na konferenci "Zdravotní tělesná výchova" konanou 22. září na Fakultě tělesné výchovy a sportu. Třetí ročník konference proběhne ve slavnostnějším duchu, neboť si v letošním roce připomínáme 70 let od založení Institutu tělesné výchovy a sportu, který se v roce 1959 stal součástí Univerzity Karlovy a v roce 1965 byl přejmenován na fakultu. Opět se můžete těšit na řadu zajímavých teoretických i praktických příspěvků.


Konference ZTV nabídne kombinaci odborných přednášek a praktických ukázek jednotlivých specializovaných cvičení. Ukázky cvičení, které si účastníci budou moci hned sami vyzkoušet, jsou zařazeny jak do dopoledních tematických bloků, tak i do odpoledního programu a představí nové techniky a postupy pro práci s dětmi, seniory, OSP a sportovci. Přednáškové bloky nabídnou celou řadu aktuálních odborných témat jako jsou například zkušenosti s neurovývojovou stimulací, problematika primárních reflexů u dětí s PAS či jak pracovat s vizuomotorickou koordinací. 


Váženým hostem letošní konference je prof. Pavel Kolář, který zahájí odpolední přednáškový blok přednáškou na téma Ideomotorické funkce a jejich poruchy. Prof. Kolář je mimo jiné zakladatelem konceptu Dynamické neuromuskulární stabilizace, autorem knihy Rehabilitace v klinické praxi a působí jako proděkan na 2. Lékařské fakultě UK.


Konference bude probíhat v prostorách Fakulty tělesné výchovy a sportu UK v čase od 9 do 18 hod. Zájemci se ještě před zahájením odborného programu mohou protáhnout a rozehřát při ranním cvičení ZTV s prvky jógy ve venkovním atriu školy pod vedením Veroniky Szabó.


PROGRAM



Místo konání :

Fakulta tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy (José Martího 31, Praha 6, 162 52)


Konferenční poplatek je 500 Kč.


KOUPIT VSTUPENKU


Informace o způsobu platby, podrobnější informace a program konference budeme postupně rozesílat přihlášeným účastníkům.


Máte-li zájem zúčastnit se, prosíme o přihlášení na konferenci na odkazu níže a sdělení, zda byste rádi aktivně vystoupili s teoretickým či praktickým příspěvkem.


REGISTRACE


Studenti FTVS se mohou účastnit zdarma a na konferenci zapojit v roli dobrovolníků. Prosíme o standardní přihlášení přes odkaz, s doplněním v poznámce “student FTVS”).


Případné dotazy je možné směřovat na organizační výbor (krivankova@ftvs.cuni.cz, panovakova@ftvs.cuni.cz, varekova@ftvs.cuni.cz).



Z katedry ZTV a TVL se na setkání s Vámi dále těší:


  • Jitka Vařeková

  • Pavlína Nováková

  • Klára Daďová

  • Eva Prokešová

  • Vojtěch Kovařovic

  • Veronika Szabóová

  • Pavel Strnad

  • Blanka Hošková


Konference se koná za podpory programu Cooperatio, vědní oblasti Sport Science - Social, č. 120022.



Poslední změna: 19. září 2023 17:32 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na: