WELCOME DAY 10.10.2023


U příležitosti zahájení nového akademické roku jsme pro vás připravili den plný akcí určených studentům i veřejnosti s názvem WELCOME DAY.


HŘEJE MĚ POHYB

První z akcí bude již tradiční běh pro všechny s názvem Hřeje mě pohyb. Tentokrát poběžíme do Paříže na podporu olympijských myšlenek. Zúčastnit se může každý, a to v čase od 13:30 do 18:00. Poběží se na našem atletickém ovále na Veleslavíně. Více informací najdete zde:


JOB FAIR

Pro studenty bude v menze La Fresca Cantina a Café od 14:00 do 16:00 hod probíhat další ročník JOB FAIR – přehlídka brigád a zaměstnání v oblasti sportu, pohybu a zdravého životního stylu. Zároveň se zde představí také partneři FTVS. Ať už hledáte brigádu, stáž nebo dlouhodobou práci, burza práce JOB FAIR je to pravé místo. Více informací najdete zde:


Jako součást JOB FAIRU bude pro studenty v učebně U12 od 14:00 do 15:00 probíhat akce ZEPTEJ SE KARIÉROVÉHO PORADCE NAŽIVO. Studenti budou mít možnost zeptat se kariérních poradců na všechno, co je zajímá ohledně nastartování pracovní kariéry. Kariérní poradkyně Lucie a Petra budou odpovídat na vaše otázky, zejména z oblasti vzdělávání a získávání zkušeností, hledání (první) práce, práce na volné noze, CV, LinkedIn a další formy sebeprezentace či odměňování.


ERASMUS DAYS

Dále se můžete stát součástí ERASMUS DAYS, společné akce s partnerskými organizacemi pro české i zahraniční studenty. Run and Walk with Central je meziuniverzitní sportovní výzva. Pět evropských univerzit (Univerzita Karlova, Praha | Humboldt University, Berlín | Eötvös Loránd University | Budapešť | University of Warsaw, Varšava | University of Vienna, Vídeň) v zastoupení svých zaměstnanců a studentů se zúčastní těchto akcí:


1 až 10. října je tréninková výzva na Stravě. Během těchto 10 dnů budou sčítány kilometry jednotlivců a univerzit v online prostředí. Můžete běhat nebo chodit. A 10. 10 při Hřeje mě pohyb se budou všichni účastníci snažit společně během a chůzí propojit partnerské univerzity v online nebo offline prostředí na našem atletickém stadion. Pro ty nejlepší běžce a chodce jsou připravena tričko Central.


Pokud jsi studentem nebo zaměstnancem UK a máš zájem se výzvy zúčastnit, stačí si stáhnout aplikaci STRAVA a můžeš se zapojit. Více informací se dozvíš na stránkách Central nebo nás kontaktuj nás na e-mailu: runandwalkwithcentral@gmail.com.


RUN AND WALK WITH CENTRAL


Součástí celé akce je panelová diskuze pěti odborníků ze zúčastněných univerzit na témata spojená se zdravým životním stylem. Ta bude od 10. 10. 2023 od 10:00 do 11:00 probíhat v Creative Hubu.


A máme tady také G-sport 4EU. Co je G-sport? G-sport spojuje gaming („hraní počítačových her“) a pohyb. Snaží se tak propagovat zdravý životní styl hráčů a propojovat je mezi sebou. A proč 4EU? Protože je podpořen projektem 4EU+.

G-sport 4EU+ je turnaj ve hře League of Legends mezi amatérskými univerzitními týmy. Turnaj se uskuteční ve dnech 10. až 15.10. Celý turnaj bude nahráván a jako výsledek vznikne propagační video, které bude sdíleno na sociálních sítích. Pokud jsi student či studentka Univerzity Karlovy a máš zájem se turnaje zúčastnit kontaktuj nás na e-mailu: gsporteu@gmail.com


GSPORT




Poslední změna: 30. říjen 2023 11:12 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na: