Sportovní specializace

Základní informace

Zkušební otázky

Specializace vytrvalostní víceboje je určena studentům se zájmem o triatlon a jeho ostatní tlony (duatlon, kvadriatlon, terénní triatlon, aquatlon). Předpokládá se aktivní sportovní činnost alespoň v některém z těchto tlonů.


Specializace v průběhu bakalářského studia je čtyřsemestrový předmět zakončený bakalářskou prací a státní zkouškou. Při splnění těchto podmínek a úspěšném absolvovaní předmětů Sportovní příprava dětí a mládeže, Výkon a trénink ve sportu a Odborná praxe mohou studenti získat po Bc. studiu II. trenérskou třídu.


Specializace v průběhu magisterského studia je čtyřsemestrový předmět zakončený magisterskou prací a státní zkouškou. Při splnění těchto podmínek a úspěšném absolvovaní předmětů Identifikace sportovních talentů a Seminář sportovního tréninku mohou studenti získat po Mgr. studiu I. trenérskou třídu.


Během studia absolvují postupně zájemci teoreticko-praktickou výuku se zaměřením na zvládnutí techniky jednotlivých částí triatlonu, stavbu tréninku se zaměřením na rozvoj vytrvalosti, zátěžovou diagnostiku, práci se sportestery a měřiči výkonu. Získají znalosti z oblasti fungování systému České triatlonové asociace (ČTA), naučí se pořádat závody a vyhodnocovat výsledky. V rámci studia se mohou zúčastňovat všech seminářů pořádaných ČTA.



Garant specializace:

PaedDr. Josef Horčic, Ph.D.

Mgr. Lenka Kovářová, Ph.D., MBA


Poslední změna: 24. leden 2018 13:00 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na: