O nás

Katedra je teoreticky i prakticky orientována do oblasti aplikovaných pohybových aktivit, zdravotní tělesné výchovy a preventivní medicíny. Prvořadým cílem, prolínajícím se všemi činnostmi katedry, je aplikace poznatků, forem, metod a prostředků z medicínských a tělovýchovných oborů tak, aby vedly k harmonickému vývoji člověka včetně kompenzace morfologicko-funkčních změn spojených s pohybovou aktivitou, věkem nebo zdravotním postižením.


Katedra zajišťuje výuku předmětů, které se pojí s problematikou zdravotní a aplikované tělesné výchovy; tělovýchovného lékařství; první pomoci; hygieny, regenerace a masáže. Dále zajišťuje vzdělávání studentů ve studijním programu Aplikovaná tělesná výchova a sport osob se specifickými potřebami (ATVS OSP) v bakalářské i magisterské úrovni, a to v předmětech speciálně pedagogického základu, klinických předmětech, odborné praxi a v rámci kurzovní výuky.


Kromě přímé a nepřímé pedagogické činnosti katedra se katedra podílí na výzkumné činnosti, celoživotním vzdělávání (CŽV) i doplňkové činnosti (DČ).


Katedra spolupracuje s odbornými institucemi, jako je Jedličkův ústav a Centrum Paraple, a řadou sportovních oddílů pro jedince se specifickými potřebami.


Organizační řád katedry


Poslední změna: 30. listopad 2022 10:00 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na: